Zelené potraviny a jarná únava

Na jar najčastejšie riešime otázky spojené s jarnou únavou a detoxom, ale tiež sa začíname zamýšľať, že by bolo fajn po zime trochu schudnúť do plaviek. A čo takto jarné slniečko? Jeho lúče už vedia spáliť pokožku. Ako sa tu vedia uplatniť zelené potraviny?
(Nielen) jarná únava a detox
Na začiatku jari je ľudský organizmus veľmi oslabený – časté výkyvy teplôt pri prechádzaní z chladu do tepla a zvýšený výskyt vírusových ochorení všade okolo nás negatívne ovplyvňuje. Ani nehovoriac o tukových zásobách, častom dôsledku našich zimných výprav do chladničky a špajzy J Ak už cítite, že si vaša zimná životospráva začína vyberať daň, neotáľajte. Ako to spoznáte? Najčastejšie tak, že vás pobolieva hlava, ste unavenejší, páli vás záha a cítite, že vaše trávenie veľmi nefunguje.
Chlorella obsahuje viac CHLOROFYLU než akákoľvek iná rastlina na zemeguli. Chlorella je schopná na seba viazať ťažké kovy, rezíduá pesticídov, dioxíny aj iné škodlivé látky a tie potom odnášať bezpečne z tela von stolicou. Súčasne však chlorella obsahuje užitočné vitamíny a minerály, napríklad horčík, vápnik alebo zinok, ktoré organizmus potrebuje na správne fungovanie.
Jačmeň pomáha z tela vylúčiť zaťažujúce látky ako sú zvyšky insekticídov, chemické aditíva v potravinách alebo nebezpečné pesticídy. Významný vplyv majú enzýmy, ktorých je v jačmeni veľké množstvo a podobne ako pri chlorelle sa aj v tomto prípade pri detoxikácii uplatňuje chlorofyl. Jačmeň okrem toho dokáže pomôcť pri detoxikácii často veľmi zaťažovanej pečene.
Ak ste zelené potraviny doposiaľ nejedli, musíte počítať s tým, že prvotný detox môže zabrať niekoľko dní, ale aj týždňov. Závisí to od stavu vášho organizmu pred začiatkom detoxikácie. Každé telo je iné a na snahu o očistu reaguje odlišne. Dlhodobí konzumenti často podstupujú kúru so zvýšenou dávkou zelených potravín, aby sa po zime telo rýchlejšie prečistilo. Ideálne je konzumovať jačmeň aj chlorellu celoročne a telo tak šetrne detoxikovať každý deň.
Chudnutie
Toto je veľmi široká téma a v zásade platí – netrápte sa hladom! Stavte na nutrične hodnotnú stravu potraviny s vysokou nutričnou denzitou – vysokým pomerom vybraných živín (napríklad bielkovín, železa, vápnika, vitamínov A, C, D, vitamínov B12 a E, kyseliny listovej, zinku, draslíka a ďalších) k celkovej energetickej hodnote. Jednu z najvyšších nutričných denzít na gram hmotnosti má aj chlorella. Pre svoje vlastnosti je ideálnym pomocníkom pri chudnutí. Chlorella je bohatým zdrojom vlákniny a chlorofylu, vďaka čomu veľmi priaznivo pôsobí na tráviaci systém a podporuje metabolizmus.
Navyše pomáha prekonávať chute na sladké, podporuje štiepenie tukov, bráni ich nadmernému ukladaniu a zabraňuje kolísaniu hladiny cukru v krvi. Pravidelná konzumácia chlorelly krotí náhle návaly hladu a pomáha dodržať pravidelný stravovací režim.
Opaľovanie
Prospešné účinky zelené potraviny prinášajú našej pokožke ako prostredníctvom konzumácie, tak aj vonkajšou aplikáciou priamo na kožu.
Vonkajším použitím vo forme MASKY je možné tiež účinne regenerovať pokožku po vystavení nadmernému UV žiareniu či voľným radikálom, ktoré do nej prenikajú najmä zo znečisteného ovzdušia a sú jednou z hlavných príčin starnutia pleti.
Tak ako, VYKROČÍTE SO MNOU na zelenú cestu Green Ways?