Farebné čokoládky bez cukru s vitamínmi, plne antioxidantov

Áno, aj čokoláda môže byť zdravá a veľmi chutná 🙂 Príprava je jednoduchá, stačia len tri ingrediencie:
- Kakaové maslo (100g)
- Kešu oriešky (100g)
- „Farebné“ potraviny Green Ways – čučoriedka, brusnica, mrkva, cvikla
Kešu oriešky namočíme aspoň na dve hodiny. Kakaové maslo roztopíme nad parou. Rozmixované kešu oriešky zmiešame s kakaovým maslom v pomere cca 1:1. Pridáme cviklu/mrkvu/ čučoriedku alebo brusnicu – na každých 100 g hmoty dva sáčky vybraného „farebnáča“. Tzn. pri tomto recepte, kde vznikne 200 g zmesi, dáme 4 sáčky.
Zmiešame, nalejeme do foriem a necháme stuhnúť v chladničke. Kto chce, môže dosladiť ďatlovým sirupom alebo inak ochutiť.
A hotovo 🙂
Je možné pridať aj kakaovú hmotu, chuť bude viac čokoládová, „farebnáče“ dotvoria príjemnú chuť, čokoládky však už nebudú farebné.
Zdroj: Veronika Klučárová, FCB skupina Priatelia zelených potravín Green Ways